Ce este Linea Vita?

Linea Vita –Numele

Testul ADN Linea Vita este egal cu a fi proactiv. „Linea” înseamnă „linie”, iar „vita” înseamnă „viață”. Această cunoaștere a propriei constituții genetice vă poate transforma în „linia vieții” sănătoase pentru generațiile următoare. 

ADN-ul dvs. este o „linie a vieții” ce conține răspunsul la întrebări esențiale, explică și păstrează viața de cea mai bună calitate pentru toți membrii familiei.

Misiunea noastră este de a vă explica aceste informații despre genele dvs., pentru a vă ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză, în vederea atingerii celei mai bune calități a vieții cu putință, pentru dvs. și generațiile care vor veni în familia dvs.

Linea Vita - testul

Linea Vita este un test de screening cuprinzător dezvoltat de CytogenomicMedical Laboratory , utilizat cu scopul de a stabili profilul genetic pentru 150 de gene asociate cu 217 de afecțiuni genetice cu model de moștenire autozomal recesiv sau legat de X, care ajută cuplurile să își înțeleagă riscurile genetice și să ia decizii informate cu privire la planificarea familială.

Acest test de screening genetic al purtătorilor evaluează materialul genetic al unui individ pentru a determina dacă acesta este purtător al unei variante genetice, care poate fi transmisă copiilor lor. 

Fiecare persoană poate fi, fără să știe, purtătoare de modificări în gene asociate cu anumite afecțiuni genetice, studiile ajungând la concluzia că:

Purtătorii de tulburări autozomal recesive sunt în general indivizi sănătoși care pot transmite copiilor lor variantele genetice. Dacă ambii parteneri sunt identificați ca purtători ai aceleiași tulburări genetice, ei au o șansă de 25% să aibă un copil afectat de această tulburare la fiecare sarcină.

Femeile care sunt purtătoare de afecțiuni legate de X sunt în general persoane sănătoase, care au șanse de 50% să aibă un fiu afectat de acea afecțiune sau șanse de 50% să aibă o fiică care este și ea purtătoare. Cu toate acestea, în unele cazuri, femeia purtătoare poate prezenta o formă ușoară a afecțiunii genetice respective.

Cât costă testul?

Prețul pentru testul Linea Vita este foarte accesibil. Puteți fi testat pentru 217 de afecțiuni genetice la doar 3900 lei.

Beneficii:

Afecțiunile genetice investigate cu ajutorul testului Linea Vita au fost selectate pe următoarele criterii:

Linea Vita analizează cele 150 de gene atent selectate și vă informează dacă sunteți purtător de variante genetice care vă pot afecta copilul. Aceste informații avansate sunt vitale pentru planificarea familială. 

Aceasta este lista de gene si afectiuni testate cu ajutorul Linea Vita: lista de gene/afecțiuni

Aflați mai multe

*În cazul în care primiți rezultate pozitive, se recomandă să apelați la consiliere genetică. Contactați-ne pentru detalii suplimentare.